Een huis in Suriname

Een huis vinden in Suriname is niet altijd even eenvoudig. De meeste vakantiegangers hebben vaak wel een kennis of familie waar gelogeerd kan worden. Voor wie dit niet heeft of wil kan een tijdelijk onderkomen in een huis of appartement een uitkomst zijn.

Huis in Suriname

Wilt u een huis in het centrum van Paramaribo dan kunt u eens op deze pagina kijken: Een huis in het centrum van Paramaribo Suriname

Luxe appartementen in Paramaribo

Wilt u liever een luxe appartement in Paramaribo, Suriname kijk dan eens hier: Luxe appartementen in Paramaribo Suriname

Meer informatie over een huur huis in Suriname

Op het internet zijn diverse overzichten van vakantie accommodaties te vinden.

Huis kopen in Suriname

Zowel ingezetenen als niet ingezetenen van Suriname kunnen een huis kopen. Ben je niet ingezetene dan dien je aan een aantal voorwaarden meer te voldoen, waaronder de juiste vergunningen.  Je kunt ook een huis bouwen, als je nog geen perceel bezit dan kun je er een kopen. Let er wel op hoe de waterstand is in de regentijd, loopt het perceel dan niet onder water? Dit is een veel voorkomend probleem in Suriname. Men dient het perceel dan ook op te hogen en de fundering van het huis ook te verhogen zo dat het huis niet onder water komt te staan. Het aansluiten van energie schijnt een erg groot probleem te zijn en de wachttijden kunnen aardig uit de hand lopen. Een wachttijd van een jaar of meer is geen uitzondering. In Suriname is de stroom 110 Volt en 60 Hertz, maar de mogelijkheid bestaat een 220 Volt aansluiting te maken. Het probleem is dat dit in de praktijk vaak niet gehaald wordt waar door elektrische apparaten net niet genoeg stroom krijgen.

Huis verhuren in Suriname

Indien u een huis bezit en deze wilt verhuren zijn er op het internet enkele websites waar u deze kunt aanbieden. Het gaat vaak om een vakantiewoning of appartementen en er worden doorgaans tarieven inclusief gas water en licht aangeboden. De website Appartementen Paramaribo is een goede website om gratis een vermelding te plaatsen van uw vakantie accommodatie.

Hotel versus vakantiehuis

Het voordeel van een vakantie woning boven een hotel is voornamelijk de privacy die men geniet. Daarnaast heeft men vaak vele vierkante meters meer woon oppervlak dan dit in een hotel het geval is.  Daarom geven steeds meer mensen de voorkeur aan een tijdelijke vakantie accommodatie. Het is per saldo goedkoper en vaak wordt er ook een airport service aangeboden. U wordt dan van en naar het vliegveld gebracht.
Posted in